Als kleine jongen groeide ik op in Maarkedal. Stilzitten was een moeilijke opgave voor mij (zie ook definitie kinesitherapie) en na enkele jaren te voetballen bij KVVVA ontdekte ik het wielrennen. Dit beoefende ik competitief tot mijn 18 jaar bij Wielerclub Onder Ons Parike in combinatie met middelbare studies sportwetenschappen.

Door deze sportieve levensstijl kwam ik vaak in contact met kinesitherapeuten. Al snel raakte ik gepassioneerd door het menselijke lichaam in al zijn facetten en wist op jonge leeftijd al wat ik wou gaan studeren. In 2017 behaalde ik mijn masterdiploma “Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij Musculoskeletale Aandoeningen”.  Dit in hetzelfde jaar waarin ik ging samenwonen met mijn vriendin te Brakel.

Reeds van in mijn studententijd kon ik beroepservaring opdoen bij de jeugdacademie van SV Zulte-Waregem . Mijn studies vervolgde ik met een postgraduaat manuele therapie en bijkomende opleidingen (zie hieronder). In tussentijd ging ik ook aan de slag bij 1e provincialer KVV Vlaamse Ardennen. Na 2 jaar werken in een groepspraktijk te Kluisbergen, werd de tijd rijp om mijn eigen praktijk op te richten. De behandeltafel in de woonkamer maakt nu plaats voor een echte praktijk. Dichtbij (t)huis, te Brakel. Zo werd opnieuw een persoonlijke mijlpaal bereikt.

Een nieuwe mijlpaal werd bereikt wanneer ik met Liesbeth in het huwelijksbootje mocht stappen in 2020. In tussentijd bloeit ook de praktijk verder en had ik het genoegen om collega Kenley Van de Walle te mogen verwelkomen in 2021, hij groeide uit tot een meer dan vaste waarde. In 2022 mocht ik op privé vlak ook iemand verwelkomen... Niemand minder dan Marie-Julie Ogez, mijn eerste dochter. De allerliefste deugniet!

Dank aan de patiënten voor het gestelde vertrouwen in de praktijk, dit sinds 2019!

Diploma's
2017:  “Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij Musculoskeletale Aandoeningen”.
2018: “Postgraduaat Manuele Therapie”

Ervaringen
2014 - 2019 “ Kinesitherapeut en revalidatietrainer jeugdacademie SV Zulte-Waregem; stand-in kinesitherapeut A-Kern
2017 - 2019 Groepspraktijk Notebaert te Kluisbergen
2018 - 2020 Kinesitherapeut KVVVA
2019 - … Opstart eigen praktijk
2019 - … Kinesitherapeut jeugd Olsa Brakel & A-Kern

Opleidingen
2014: “Opleiding Blessurepreventie en krachttraining door Mobiliteit en Flexibiliteit” bij Willem Timmermans.

2015:
- Opleiding “Sporttaping” bij Odisee permanente vorming
- “Football Medicine Strategies for Player Care” Isokinetic London. International Conference on Sports regabilitation and Traumatology.
- Knowledge without borders: news from other sports, the science of Football Summit.

2017:
- “Redcord Education Program - Basiscursus Neurac 1.”
- Smarteducation: Joris Verreydt: "basismodule/level 1 bike-fitting"

2018-2019: Dry Needling Gent

2021:
- “Blood Flow Restriction Training” (via https://smarteducation.be)

2024:
- “'Temporomandibulaire Dysfuncties” (via https://thehive-academy.be)

Extra's
- Aangesloten kinesitherapeut Defensie

Kine Rubben Ogez