Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie is enerzijds gespecialiseerd in het behandelen van sportletsels en anderzijds in de preventie ervan. Deze therapie richt zich tot alle sporters, zowel de competitieve sporters als de recreatieve. 

De behandeling van een sportblessure bestaat hier veelal uit een combinatie van manuele technieken, dry needling, sportspecifieke oefentherapie en trainingsadvies.

Hierbij hebben we vooral aandacht voor het sportspecifieke karakter van de revalidatie. Na een blessure of bij preventie ervan trachten we de lichamelijke belastbaarheid via de principes van (medische) trainingsleer terug op te bouwen naar het vooropgestelde prestatieniveau. 

Via het behandelplan waarbij we in de eerste plaats pijnklachten en andere symptomen gaan indijken + mobiliteit en bewegingsvrijheid gaan herwinnen. Is het de bedoeling om dit snel te combineren met sportspecifieke oefentherapie. Hierbij steeds rekening houdend met de fase van herstel waarin de patiënt/sporter zich bevindt. Dit om recidieven te vermijden. Via trainingsadvies en sportspecifieke oefentherapie mikken we dus op een zo vlot mogelijke, maar vooral verantwoorde, sporthervatting. 

In sommige situaties kunnen aanvullende behandelingsvormen een meerwaarde betekenen in de sportrevalidatie zoals bijvoorbeeld steunzolen, braces, ganganalyse, isokinetische spierkrachttestings.. In samenspraak kan  u steeds doorverwijzen naar betreffende specialisaties, artsen en specialisten. 

Daarnaast kan je hier natuurlijk ook terecht voor dry needling of het aanleggen van een stabiliserende tape of een kinesiotape.