Dry Needling

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De kinesitherapeut/ manueel therapeut zal aan de hand van een vraaggesprek en een gericht onderzoek uw klachten proberen in kaart te brengen. Bij een vermoeden van betrokkenheid van bepaalde spieren zal specifiek worden gezocht naar triggerpoints die een voor u herkenbare pijn uitlokken.

De behandeling van die triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van die triggerpoints. Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt.

Hoe voelt het?

Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan (=local twitch response). Dat geeft kortdurend een soort  van ‘krampgevoel’.  Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt, maar meestal is dit van korte duur.

Nabehandeling?

Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich. Vaak wordt er na het prikken nog wat nabehandeld, aan de hand van stretching, circulatie-oefeningen, …. U krijgt naast advies en een aantal oefeningen ook vaak de richtlijn mee om de spieren wat warm te houden om de ontspanning die is opgetreden te kunnen  behouden. Het is belangrijk dat u deze adviezen zo goed mogelijk opvolgt voor een maximaal resultaat.

De opleiding?

Uw therapeut heeft een kwalitatieve opleiding dry needling gevolgd waarbij de grootste zorg wordt besteed aan kwaliteit en veiligheid bij het prikken en waarbij sterk wordt ingezet op vervolgopleiding en continue bijscholing. http://www.dryneedling-gent.be